Internetový obchod predávajúci kuchynské roboty Kitchen Aid, vákuové baličky Magic Vac, strojčeky na výrobu cestovín Imperia a ďalšie produkty do domácnosti

Ako pripraviť cesto na domáce cestoviny

Čerstvé cesto je základom domácich cestovín; základná zmes pre všetky uvedené recepty. Na 0,5 kg cestovín je potrebné 350 g (2 šálky) veľmi hladkej múky (00) a 2 celé veľké vajíčka. Na výrobu kvalitného cesta potrebujeme iba tieto dve igrediencie. Múku na pracovnej doske pripravte tak aby bola v strede priehlbina do ktorej potm dáte rozbité vajíčka. Ingrediencie miešajte až kým nebude celé cesto homogénne. Potom začnite vašou dlanou spracovávať cesto po pracovnej doske posypanej múkou.

DÔLEŽITÉ: Ak sú cestoviny príliš suché alebo drobivé, pridajte trochou vlažnej vody. Ak je cesto dostatočne homogénne utvorte z neho guľový tvar a nechajte ho odpočinúť v mise. Cesto zakryte, zabránite tým pred jeho vysúšaním.

Farebné domáce cestoviny

ZELENÉ: so špenátom. Uvarte špenát, po dovarení vyžmýkajte všetku vodu a zamiešajte do pyré (Pomery: 500 g múky, 250 g špenátu).

ČERVENÉ: s paradajkami. Uvarte paradajkové pyré v kastróle dochutené soľou a čiernym korením, počítajte s jednou lyžicou paradajok pre každú 100 g múky.



Pre dosiahnutie iných farieb používajte: atrament sépie, cviklu, šafrán, kakao, atď...
Majte na pamäti, že niektoré ingredicie sú tekuté. Preto, podľa potreby, pridávajte viac múky.