Internetový obchod predávajúci kuchynské roboty Kitchen Aid, vákuové baličky Magic Vac, strojčeky na výrobu cestovín Imperia a ďalšie produkty do domácnosti

Recepty na domáce cestoviny

CESTOVINOVÉ PLÁTY
Pomocou Imperia Sfogliatrice je možné vytvoriť homogénny plát so šírkou 150 mm v šiestich rôznych hrúbkach. Cestovinové pláty sú najdokonalejšie a sú využiteľné rôznymi spôsobmi. Od lasagne po cannelloni, od čerstvo plnených cestovín do domácich cestových rôznych tvarov až k rôznym rôznych druhov sladkostí.  

NEAPOLSKÉ CANNELLONI
Prísady pre 12 cannelloni.
Plnka: 300 g mozarelly, 4 slané ančovičky, 300 g čerstvých paradajok, 80 g parmezánu
Omáčka: 2 kg čerstvých paradajok (alebo rovnaké množstvo konzervovej dužiny), 0,5 dl oleja, soľ, čierne korenie a trochu bazalky.
Nakrájate mozarellu na kocky, odstráňte soľ z ančovičiek, ošupte paradajky a nakrájajte ich. Nakrájajte cestovinové cesto na 12 kusov s 1/3 štvorcových. Cestoviné štvorce varte pár minút, sceďte a položte na vlhkú utierku. Naplňte cestoviny mozarellou, ančovičkami a načovičkami. Opatrne zrolujte. Zohrejte olej na panvici, pridajte praradajkovú dužinu, sol a varte, dohuťte mletou bazalkou. Uložte cannelloni vo vymastenom pekáči, zalajte paradajkovou omáčkou ochutenou korením, posypte nastrúhaným Parmezánom a dajte zapiecť do trúby na 20 minút pri 180°C.

BOLOŇSKÉ LASAGNE
Prísady pre 5 osôb: 1/4 šálky oleja, 1/2 cibule, 300 g mletého mesa, 40 g kuracích pečienok, hrsť sušených hríbov (prepláchnuté a vysušené), zopár čerstvých paradajok, 60 g parmezánu, 60 g masla.
Pripráva omáčky: opečte dohneda cibulu na polke masla (30g) a oleji. Ak sú dozlatista, vyberte ich a nemiesto nich vložte na panvicu mleté mäso a kuracie pečienky s rozpučenými paradajkami a nakrájanými hríbami. Pomaly varte asi hodinu. Nakrájajte pásy cestovín asi 4 širové a uvarte v veľkom množstve slanej vody. Ak sú takmer dokončené, sceďte ich. Uložte vrstvy lasagne a omáčku do vymasteného pekáča, posypte marmezánom a položte zvyšné maslo na vrch. Pečte asi 15 minút pri strednej teplote a potom podávajte.

ŠPAGETY
Lisovacie príslušenstvo Simplex TS pre špagety vytvára guľaté pásy s priemerom 2 mm. Špagety su najznámejšie talianske cestoviny vo ste – typické jedlo dobrej tradičnej kuchyne.

ŠPAGETY S PARADAJKAMI A BAZALKOU
Pre 4 osoby: 400 g špagiet, 1,5 dl oleja, 1 cesnakový strúčik, 300 g paradajkovej dužiny, bazalka, 30 g parmezánu, sol a čierne korenie. Po príprave špagiet pomocou stroja Imperia, rozpáľte olej v širokej panvici, pridajte jemne namletý cesnak a bazalku a jemne upražte na pár minút. Pridajte paradajkovú dužinu a nechajte zhustnúť. Uvarte špagety a sceďte ich, keď sú skoro urobené. Vložte ich do panvice, posypte parmezánom a korením. Servírujte po niekoľkých minútach, keď je všetko dobre spojené.

ŠPAGETY S CESNAKOM, OLEJOM A CHILLI PAPRIČKAMI
Pre 4 - 6 osôb: 500 g špagiet, 3 dl oleja, 1/2 červenej chilli papričky, 5 cesnakových strúčikov, petržlen a sol. Ošúpte, nakrájajte a opečte cesnak v panvici na oleji. Nakrájajte na jemno chilli papirčky pridajte do oleja a jemne opečte na 2 minúty na miernom ohni. Uvarte špagety v slanej vode, sceďte ich, keď sú skoro urobené a vložte do panvice. Pridajte nakrájaný petržlen, pomiešajte na vysokom ohni na pár minút.

CAPELLI D’ANGELO (ANGELINE VLASY)
Lisovacie príslušenstvo Simplex T.1 pre Capelli d’Angelo vytvára jemné pásy (cca 1,4 mm). Capelli d’Angelo sú vhodné do polievok, sufflé, hríbové perkelty.

CAPELLI D’ANGELO SUFFLÉ
Pre 4 - 6 osôb: 300 g capelli d’angelo, 3 vajcia, bešamel, 1/2 šálky nastrúhaného parmezánu. Pripravte the capelli d’angelo so strojom Imperia. Uvarte cestoviny v slanej vode na 1 minútu a sceďte ich. Vložte žĺtky z vajíčok a parmezán do misky. Vyšľahajte bielka v druhej miske a opatrne vmiešajte medzi žĺtka a parmezán. Pridajte k  capelli d’angelo, dobre zamiešajte a pridajte bešamel. Vložte do dobre vymastenej sufflé formy. Upečte pri 150°C, pokým sa nevytvorí sufllé. Podávajte ihneď teplé.

CAPELLI D’ANGELO S HRÍBAMI
Pre 4 osoby: 600 g capelli d’angelo, 300 g hríbov, olej, sol, čierne korenie, petržlen, citrónová šťava. Očistite a umyte hríby a na jemno nakrájajte. Uvarte v panvici s trochou oleja na niekoľko minút. Pridajte soľ, korenie, lyžicu nasekané petržlenu a po odstavení z ohňa, pár kvapiek citŕonovej šťavy. Uvarte capelli d’angelo vo veľkom množstve slanej vody. Po dovarení, polejte olejom a posypte korením, pridajte hríbový perkelt na cestoviny a zopár citronových kvapiek. Zamiešajte a podávajte ihneď teplé.

TAGLIATELLE
Slovo “tagliatelle” pochádza zo slovesa “tagliare (rezať); lisovacie príslušenstvo Simplex T.2 pre tagliatelle vytvára 2 mm široké pásy.

TAGLIATELLE SO ŠUNKOU
Pre 4 - 6 osôb: 500 g tagliatelle, 100 g masla, 100 g šunky, 50 g nastrúhaného parmezánu. Po príprave tagliatelle ich uvarte v slanej vode na 3 minúty, sceďte a položte na tanier. Roztopte maslo v panvici a po rozpustení pridajte šunku nakrájanú na kocky. Maslo sa nesmie opekať a šunka musí byť len teplá. Pridajte omáčku na tagliatelle a pridajte nastrúhaný parmezán.

TAGLIATELLE S BROKOLICOU
Pre 4 osoby: 600 g tagliatelle, 2 až 3 brokolice – celkovo 1 kg, 60 g syru Pecorino, 8 lyžíc olivového oleja, soľ a čierne korenie. Nakrájajte brokolicu na kúsky a uvarte v slanej vode. Po 10 minútach, vyberte pomocou sitka a udržujte ju teplú. Uvarte tagliatelle v brokolicovej vode. Hneď ako sú dovarené, sceďte ich a pridajte k uvarenej brokolici. Odchuťte soľou, čerstvo namletým korením a vlažným olejom. Dobre premiešajte a podávajte so sústrhaným syrom Pecorino.

TRENETTE
Lisovacie príslušenstvo Simplex T.3 pre trenette vytvára 4 mm široké pásy. Trenette sú podobné to fettucine, len užšie. Sú chutné s pesto omáčkou posypané syrom alebo s jednoduchou paradajkovou omáčkou.

TRENETTE S PESTO OMÁČKOU
Pre 4 - 6 osôb: 600 g trenette
Pesto omáčka: vložte veľa bazalky do mažiara, pridajte za hrsť petržlenových listov, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 100 g syru Pecorino, štupku soli. Vymeľte v mažiari pridavím po troche zo šálky oleja. Uvarte trenette vo veľkou množstve slanej vody, sceďte, keď su skoro hotové, posypte syrom a pridajte pár lyžičiek variacej vody, pridajte omáčku, zamiešajte a podávajte teplé.

TRENETTE ŠTYRI DRUHY SYRA
Pre 4 osoby: 600 g trenette, 100 g mozzarelly, 100 g holandského syra, 100 g ememtálul, 200 g parmezánu, 180 g masla, soľ. Nakrájajte mozarellu, holandský syr a ementál na malé kúsky. Roztopte maslo vo vode pri vysokej teplote, voda musí byť veľmi horúca nie vriaca. Uvarte trenette. Keď su dovarené, pridajte všetky nakráajné syry,  polovicu strúhaného parmezánu a polovicu roztopeného masla. Položte trenette na tanier a pokryte zvyšným syrom a maslom.

FETTUCCINE
Lisovacie príslušenstvo Simplex T.4 pre fettuccine vytvára 6.5 mm široké pásy. Fettuccine sú známe celosvetovo ako chutnú, všestranné jedlo. Tento typ cestovín môže nahradiť tagliatelle a trenette.

FETTUCCINE S MASLOM A ŠALVIOU
Pre 4 - 6 osôb: 600 g  fettuccine, 100 g masla, 200 g parmezánu, čierne korenie.
Uvarte fettuccine vo vriacej slanej vode, sceďte, keď sú skoro hotové a vložte ich na horúci tanier. Ihneď posypte nastrúhaným parmezánom a kúskami masla. Dobre zamiešajte a podávajte veľmi teplé so štipkpou korenia a dekoračnými šalviovými listami.

FETTUCCINE S ANČOVIČKAMI A TUNIAKOM
Pre 4 - 6 osôb: 600 g fettuccine, soľ, 50 g  maslo, 100 g tuniaka v oleji, petržlen,
Čierne korenie, nastrúhaný parmezán, 3 filety ančovičiek. Vložte maslo a olej do panvice, rozáľte na mierny oheň, pridajte tuniaka najlepšej kvality a umyté, vykostené, nakrájané ančovičky. Jemne opečte minútu až dve minúty, odstavte z ohňa a pridajte lyžicu nasekaného petržlenu a udržujte teplé. Uvarte fettuccine v slanej vode, sceďte, pridajte omáčku, štipku soli a parmezán. Podávajte teplé.

LASAGNETTE (malé lasagne)
Lisovacie príslušenstvo Simplex T.5 pre malé lasagne vytvára 12 mm široké pásy. Pri tejto veľkosti si môžete vychutnať plnú chuť domácich cestovín.

ZELENÉ LASAGNETTE
Pre 6 osôb: 600 g špenátové lasagnette, 250 g mäso a paradajková omáčka, 120 g nastrúhaného parmezánu, 30 g roztopeného másla. Uvarte lasagnette v širokom, nízkom hrnci v slanej vode, sceďte a nechajte vychladnúť na vlhkej teplej utierke. Vymastite pekáč, vyložte ho vstvami lasagnette. Medzi každú vrstvu lassagnete vložte niekoľko lyžíc mäsa a paradajkovej omáčky, posypte nastrúhaným parmezánom a polejte roztopeným maslom. Upečte dohneda v rúre, posypte zvyškom parmezánu a podávajte.

REGINETTE
Lisovacie príslušenstvo Simplex T.12 vytvára 12 mm pásy cestovín s nariasenými okrajmi.

REGINETTE SO ŠPENÁTOM A HRÍBAMI
Pre 6 osôv: 700 g reginette, 500 g špenát, 25 g sušené hríby, 150 g maslo,
50 g parmezán, soľ, olej.
Očistite špenát, uvarte v trochu vody, sceďte a vyžmýkajte vodu, hrubo nasekajte a ľahko opečte na panvici s trochou masla. Zjemnite hríby vo vlažnej vode a uvarte ich na panvici spolu s maslom, soľou a trochou vody, nakrájajte ich. Uvarte reginette vo vriacej vode, sceďte, dochuťte 100 g masla, pridajte špenát a hríby a posypte nastrúhaným parmezánom. Nakoniec pridajte dve lyžice oleja a podávajte.

Ravioli



Výroba Ravioli je veľmi jednoduchá. Ravioli Maker vytvára pásy vhodné pre raviolu. Domáce Ravioli sú veľmi chutné. Je možné ich robiť s rôznymi plnkami: mäso, domáci syr, šunka, mozearella, atď... Ravioli je vhodné podávať s omáčkou alebo vývarom.

AKO VYROBIŤ RAVIOLI S IMPERIA RAVIOLI MAKER

  1. Pripravte si obľubenú plnku.
  2. Pripevnite Ravioli Maker na stroj - vložením do drážok. Najprv sa uistite či je stroj dobre pripevnení k stolu.
  3. Pripravte si cestovinovy plát požadovanej hrúbky (hľadký a jemný)
  4. Ukrojte z plátu ako je naznačené a posypte ho jemne múkou.
  5. Rozdelte plát na dve rovnaké rovnomerné časti.
  6. Položte dva pláty na drevené valce násypky a otočte rukoväťou, ktorá je vo svojej drážke, aby sa pláty pomocou valcov začali posúvať.
  7. Vložte minimálne množstvo plnky medzi dva pláty. Nesmiete ju utláčať!
  8. Cestoviny musia suché, ale nie príliš. Plnka musí byť jemná a homogénna.
  9. Môžete začať robič ravioli pomalým otáčaním rukoväte. Zo stroja žačnú vachádzať riadky plnených štvorcov. Ak zvýši cesto, pridajte viac plnky. Ak sa ravioli lámu, znížte množstvo plnky.
  10. Pred oddelením nechajte ravioli vyschnúť.
  11. Raviolu varte vo veľkom množstve slanej vody na 4-5 minút.


Plnky

Tu  je zopár receptov pre chutné plnky:

SYROVO – ŠPENÁTOVÁ PLNKA
250 g špenátu, 150 g  domáceho syru, 2 šálky nastrúhraného parmezánu, soľ, mleté korenie, 75 g masla, 2 žĺtka.

ŠUNKOVO – MOZARELLOVÁ PLNKA
75 g domáceho syru, 150 g  jemne nakrájaná mozarella, 75 g šunky nakrájanej na pásy,
50 g nastrúhaný parmezán, soľ, mleté korenie, lyžica nasekaného petržlenu. Položte všetky ingrediencie na tanier a zamiešajte.

Gnocchi



AKO VYROBIŤ “GNOCCHI” S IMPERIA MILLE GNOCCHI

S týmto príslušenstvom priprevnením na stroj Imperia je možné vyrobiť cavatelli, Sardinské
gnocchetti and rigatelli varené na tisíc spôsobov podľa lákavých receptov. Príprava cestovín, dávka pre 4 osoby: 1 k g múky, 3 vajcia, 1 malá šálka vody. Prevalkajte niekoľko krát cesto cez valce stroja v maximálnej otvorenej pozícii; vytvorené cesto musí byť jemné a čo najviac hrubé. Narežte cesto na kusy, vytvarujte ich rukami do valca 10 in dlhého s primerom 1/2 in. Vložte valec do MilleGnocchi; čím čerstvejšie cesto, tým lepšie Cavatelli, Rigatelli  či Sardínske gnocchetti. (Ak výsledky nie sú postačujúce je topravdepodobne kvôli tomu, že cesto nebolo hrubé; zrolujte pásy pozdĺžne - ako tyčinky - spracovanie bude potom ľahšie).

FARMÁRSKE CAVATELLI
Pre 4 osoby: 500 g Cavatelli; 2 cibule, 1 pór, 1/4 zeleru, 1 mrkva, 1 biela repa,
Sušený tymián, 40 g masla, konzerva ošúpaných paradajok, čierne korenie a soľ.
Roztopte maslo na panvici, pridajte ošúpanú zeleninu nakrajnú na malé tyčinky, tymián a varte pomaly 25 minút. Uvarte cavatelli (10 minút) v slanej vode a sceďte, keď sú skoro hotové. Vložte ich do druhej panvici, kde bola roztopená trocha masla. Položte ich na servírovací tanier, pridajte uvarenú zeleninu a podávajte.
 
SARDÍNSKE GNOCCHETTI
Pre 4 osoby: 500 g gnocchetti, 1 cibuľa, petržlen, 150 g domáci syr, konzerva olúpaných paradajok, 3 lyžice oleja, čierne korenie a soľ. Opečte cibuľu a namletý petržlen dohneda, pridajte paradajky a nechajte zahustnúť na 10 minút. Pridajte domáci syr a zamiešajte. Položte na servírovací tanier. Uvarte gnocchetti približne 8 minút, sceďte a položte na tanier. Zamiešajte ich a dochuťte  korením.

RIGATELLI SO SYRMI
Pre 4 osoby: 500 g rigatelli, 100 g ementálu alebo fontiny, 100 g mozzarella, 50 g pramezánu, maslo, soľ. Uvarte rigatelli v slanej vode 12 minút, sceďte, položte na tanier a pridajte nakrájanú fontinu alebo mozarellu, maslo a polovicu parmezánu. Vložte do vymasteného pekáča, posypte zvyšným parmezánom a kúskami másla a upečte dohneda, pokým sa neroztopí syr.

PARADAJKOVÁ OMÁČKA
1 kg olúpaných paradajok, 1 malá cibuľa, 1 mrkva, petržlen, celer, bazalka, 1/4 šálky oleja, soľ, čierne korenie. Vložte olúpané paradajky do panvice s olejom, zeleniou a bylinkami. Varte polhodinu pri miernom ohni s pokrievkou, odložte pokrievku, nechajte zhustnúť a pridajte trochu soli. Ak po hodine varenia je omáčka príliš tekutá, nechajte ju dlhšie povariť. Keď je omáčka uvarená, skontrolujte, či je dosť slaná a pridajte štipku korenia.